Beverkolonien er for speidere i 2.klasse, og består av barn med skoletilhørighet til Brønnerud, Kroer, Rustad, Steinerskolen og Åsgård. Barn fra andre skoler er også velkommen. Vi møtes annenhver torsdag  kl. 18.00-19.00 på speiderhuset Frydenhaug.

Vil du prøve speideren? Vi har plass til flere i beverkolonien, og oppfordrer særlig jenter til å bli med! 

Klikk her for innmelding. 

Beverkolonien ledes av frivillige unge og voksne speiderledere. En beverleder har opplæring og godkjenning og er forsikret for å ta vare på tryggheten til beverne. Foreldre er alltid velkommen til å bli speiderledere om de ønsker, men det er ikke et krav. Beverne skal i utgangspunktet lære å klare seg selv og foreldre/foresatte er ikke til stede på møter eller turer om de ikke er med som hjelpeledere. Det forventes noe dugnadsarbeid fra foresatte i forbindelse med vedlikehold av speiderhuset og speiderhytta Trampen.

Ved spørsmål, ta kontakt med beverlederassistent Rune Carlsson på e-post til rune.carlsson@speiding.no, eller tlf. 980 77 505.

Informasjon om møter og turer legges ut i kalenderen på nettsiden og i Spond-gruppen «1. Ås Beverkoloni». 


Alle møter er ute, om ikke annet blir opplyst. Kle dere etter vær og føreforhold, og ta med hodelykt når det begynner å bli mørkt om kveldene.

 

Innhold og mål

På møtene er det lek, opplevelser, fellesskap og vennskap som gjelder. Beverne lærer nye ferdigheter først og fremst gjennom morsomme aktiviteter og oppgaver.

Målet med beverarbeidet er at barna skal få gode erfaringer med friluftsliv, oppleve vennskap og føle tilhørlighet til beverkolonien og til 1. Ås, slik at de får et positivt forhold til speideren før de senere går videre til flokk og tropp. Ved siden av enkel innføring i og erfaring med friluftslivets gleder, er lek og moro en viktig del av både turer og møter.

Det er alltid kompetente, trygge, voksne speiderledere sammen med beverspeiderne. Gjennom opplevelse av fellesskapet i beverkolonien starter den enkeltes utvikling av ansvarsfølelse og selvstendighet. 

Er Speideren nytt for deg? Ta gjerne en titt på informasjonsfilmen Velkommen i Speideren fra Norges Speiderforbund.

Følg 1. Ås speidergruppe på Facebook og se alt det morsomme og spennende vi gjør i speidergruppa!

Velkommen til beverkolonien!

Enhetsledere i beverkoloni

Josie Teurlings

Beverleder

Rune Husby Carlsson

Gruppeleder, enhetsassistent beverkolonien
rbcarlsson@gmail.com Mobil: 980 77 505